SVILAJNAC-EU za regualciju Resave kod Svilajnca i Crnice kod Paraćina izdvojiće oko 7 miliona evra, a konkretni radovi počinju do kraja maja ili početkom juna. Te dve reke su pre tri godine u katastrofalnim poplavama pričinile štetu u visini od 35 miliona evra. Radovi u Paraćinu koštaće oko 3,9 miliona evra.

-Počela je regulacija korita reke Resave kod Svilajnaca, koja je pre tri godine izazavala katastrofalnu poplavu u kojoj je kompletan grad potopljen, izjavio je predsednik te opštine Predrag Milanović. Regulacija će trajati 22 meseca, a EU je obezbedila 3 miliona evra.  

-Počela je treća faza, odnosno stvaraju se uslovi da više ne dođe do velikih poplava, a to je regulacija Resave. Izabran je izvođač radova, čeka se stabilizacija vremena i početkom juna počeće i konkretni radovi.  Prva faza vredi oko 1,5 miliona evra, a ukupno će radovi koštati 3 miliona evra, rekao je Milanović.

Na toj reci su rekostruisani svi mostovi i izgrađen jedan novi kod sela Subotica, što je bio preduslov za početak radova na regulaciji reke.  

-Na obnovu i sanaciju objekta je uloženo oko milijardu dinara. Posle poplave obavili smo kompletnu obnovu i mogu da kažem da smo uradili sve što smo planirali. Svi javni objekti su rekonstruisani, 80 miliona dinara je uloženo u privredu, 2.300 domaćinstva je dobilo državnu pomoć, istakao je Milanović.