REKOVAC-Telo Zorana Jovanovića (35) iz Dragova kod Rekovca danas su iz obliženjeg jezera izvukli ronioci MUP Srbija. Prema pričama meštana on se utopio kada se automobilom namerno zaleto u jezero u nedelju oko 20 sati. U petak pušten sa lečenja iz bolnice, uz pristanak porodice, da provede vikend u selu, jer  je obeležavana seoska slava. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.    

-Nas trojica smo pecali na jezeru  kada je naišao Zoran sa svojim automobilom. Stao je prednjim točkovima do vode i otvorio prozor. Dozivali smo ga, videli smo da ima nameru da ide autom u vodu, dovikivali da to ne radi, da ne pravi budalu od sebe. On nam je odgovorio ,,šta vas briga šta ću da radim” i opsovao, krenuo je autom u najdublji deo jezera. Vuk je skočio, jer je auto plutao po površini vode, razbio je prednje staklo na vozilu, ali Zoran se čvrsto držao za volan, nije hteo da napusti vozilo. Ubrzo ga je voda  potopila, objašnjavaju ribolovci koji su se zatekli na licu mesta.

Prve komšije kažu da je u alokoholisanom stanju Zoran ranije zlostavljao porodicu fizički i psihički. Posebno je, kažu oni, maltretirao decu,  sin je preplašen od njega.

-Stalno je pričao o vojnom roku koji je proveo u Bujanovcu 2000 ili 2001 godine. Teško je podneo vojni rok i stalno je pričao o tome, posle toga se promenio počeo je mnogo da pije. Bujanovac mu je bio stalno pred očima, pogotovo kada je pio, kažu komšije.

UKLETO JEZERO

Jezero u selu Dragovo kod Rekovca poznato je po još tri utapanja. Ranije su stradali mladići koji su hteli da se kupaju u jezeru, kada je ih hladna voda presekla, a srce nije izdržalo.

Već jednom je bio lečen zbog problema sa alkoholom, nedavno je ponovo upućen na lečenje zbog psihičkih problema.

Zoran Jovanović

– Juče je velikom brzinom izleteo autom iz dvorišta  oko 14 sati, javio sam mu se, ali on je bio van sebe i rastrojen, nije me ni premetio. Njegova supruga mi kazala da joj je rekao da je pio. U toku dana on se peo na krov štale sa lancem u rukama, pretpostavljamo da je hteo da se obesi ili skoči, ali je odustao. Zatim je opet ušao u automobil, veoma je brzo vozio kroz selo, na sreću dete koje se našlo pored puta se nekako spasilo, otišao je ka jezeru, pričaju meštani Dragova.

Kuća Jovanovića u Dragovu

Košmije kažu da je Zoran umeo da bude jako oštar i da ih vređa kada popije. Inače, Zoran je živeo od majčinih para koje mu je slala iz inostranstva, nije hteo ništa da radi.

-Zoran je ranije pričao da će da se ubije iz puške ili će da utopi u jezeru. Policija mu je oduzela oružje, jer je pravio probleme po selu.  U nedelju sam ga vozio do pumpe da uzme 5 litara goriva, posle sam ga video kako autom prolazi kroz selo u pravcu jezera, kaže njegov komšija.