JAGODINA-Osnovni sud u Jagodini odbio je predlog tužilaštva  za određivanje  pritvora Predragu M. (48) iz Svilajnca, protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio teži oblik krivičnog dela nasilničko ponašanje sa posledicama po zdravlje nad administrativnom službenicom Policijske uprave u Jagodini  Sanjom J. (34) i nasilničko ponašenje nad njenom koleginicom. Sud u obrazloženju navodi da je bespredmetno da se nakon više od nedelju dana od događaja određuje pritvor iz razloga da osumnjičeni ne utiče na svedoke, koji su inače njegovi poznanici i sa kojima se više puta viđao u toku tog perioda.

-Osim navedenog, među svedocima su policijski službenik, kao i nosilac pravosudne funkcije, na koje,kako sud smatra, nije moguće izvršiti uticaj. Sud je našao da nema osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, navodi se u obrazloženju odluke suda o odbijanju predloga za pritvor.

Predsednik Prekšajnog suda u Jagodini Nenad Petrović, gde inače radi P.M., najavio je, u skladu sa zakonskim normativima, preduzimanje svih potrebnih radnji koje treba preduzeti. On je naveo da je zaposleni osumnjičen za događaj van radnog vremena i mimo suda, te nikada nije ispoljavao nasilničko ponašanje i svoj posao je obavljao u skladu sa normativima, nije bio osion i bahat prema zaposlenima i strankama.

-U odnosu na njega postupaće se u skladu sa važećim zakonskim normativima, što znači da će se preispitati osnove sumnje za pokretanje disciplinskog postupka i eventualnu suspenziju, rekao je Petrović.

Kako nezvanično saznajemo P.M. je 29. maja posle 15.30 sati na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Kneza Lazara u Jagodini na semaforu izvršio krivično delo nasilničko ponašanje nad dve ženske osobe koje su se nalazile u automobilu, koji se predhodno ugasio i pokvario. On je prvo trubio, jer je žurio kući, a zatim je svojim  automobilom marke dačija zaobišao vozilo marke citroen C3, u kome su bile dve ženske osobe, i vraćajući se unazad dva puta snažno ih zadnjim delom svog vozila udario. Zatim je izašao iz svog vozila, gestikulirao rukama, glasno vikao vređajući žene, koje su se zaključale i pokušale da se sakriju u vozilu.

Zbog pretrpljenog šoka, straha i jakog stresa,  Sanja Jeremić, koja je bila u trećem mesecu trudnoće, se sa zdravstvenim problemima javila lekaru, koji je pregledom na ultrazvuku konstatovao da plod ne stoji dobro i da je tu toku spontani pobačaj.

Policija posle prijave u ponedeljak obavila uviđaj automobila, konstatovana su oštećenja, obavljena su saslušanja svedoka.

Supružnici Jeremić nisu želeli detaljnije da pričaju o tragičnom događaju, ali su u neformalnom razgovoru kazali da samo žele da sve što pre prođe i da se završi, kako bi nastavili sa normalnim životom. Oni imaju petogodišnji ćerkicu.