JAGODINA- Fakultet pedagoških nauka u Jagodini drugu godinu zaredom  organizuje probni prijemni ispit, koji će biti realizovan u subotu 17. Juna.

-Budući studenti imaće priliku da prođu sve one testove i tipove zadataka koji će biti i na pravom prijemnom ispitu.  Pokazalo se da je to značajna pomoć i olakšanje za polaganje ispita, kazala je dekanka Violeta Jovanović.

Dokumenta za upis na taj fakultet se predaju od 21. do 23. juna, provera sposobnosti 28. juna, a 30. juna je prijemni ispit. Nova generacija studenata upisaće se na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj i Vaspitač u predškolskim ustanovama u trajanju od četiri godine i Vaspitač u domovima u trajanju od tri godine. Novina u odnosu na prethodnu školsku godinu je novi izborni modul iz oblasti informatike koji će omogućiti studentima da uz učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku. Tako i svršeni studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini koji su pohađali modul Engleski jezik mogu da predaju engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate.