JAGODINA-Hor Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini na 14. Festivalu pravoslavne muzike „Dostojno jest“ u Pomorju u Bugarskoj nagrađen je za interpretaciju, a dirigentu profesoru Milici Stanković dodeljeno je priznanje za znalačko rukovođenje. I hor i dirigent nagrađeni su za uspešan debitantski nastup.

Jagodinski student nastpili su u konkurenciji od preko 30 horova i pevačkih grupa Rusije, Ukrajine, Bugaraske, Grčke, Rumunije i Srbije. Nastupi jagodinskih studenata propraćeni su ovacijama publike i nagradama žirija.

-Festival je visokog ranga, kako po organizaciji, tako i po kvalitetu učesnika. Glavni utisak festivala je pravoslavno zajedništvo ne samo u veri već i u umetnosti horskog izvođaštva, ističe  Milica Stanković.

Studentski hor je nagrađen je za ekspresivnu, ozbilјnu i ubedlјivu interpretaciju duhovne pravoslavne muzike, a dirigent je osvojio priznanje za znalačko rukovođenje, iskreno i uzvišeno poštovanje pesama Hristove vere. I hor i dirigent nagrađeni su za uspešan debitantski nastup i dostojno predstavlјanje na festivalu „Dostojno jest“. Solista Dalibor Milovanović, student druge godine, takođe je ostvario svoj debi na ovom festivalu.

-Po svemu sudeći, ovo je bio jedinstven umetniči izazov za naš hor. Posebno nam je bio značajan blagoslov starešine hrama Rođenja Presvete Bogorodice i poziv mitropolita Joanikija za učešće na petnaestom jubilarnom festivalu sledeće godine. Ovo je ujedno i potvrda izuzetnog kvaliteta rada u ovoj sekciji, istakla je dekanka fakulteta prof.dr Violeta Jovanović, dodajući da će hor, orkestar i folklorni ansambl jagodinskoj publici pokloniti koncert na letnjoj sceni izletišta ,,Potok” u petak, 16.juna.