PARAĆIN-Venčanje na promocije knjige u bilioteci, e baš tako su krunisali svoju ljubav paraćinski pesnici Biljana Babanić i Dejan Stanisavljević. Promocija knjige erotske poezije ,,Što me budi“ paraćinske pesnikinje Biljane Babanić, pretvorila se u nezaboravan događaj, jer su se ona i njen izabranik Dejana Stanisavljević, u toku predstavljanja pesama, venčali na iznenađenje svih prisutnih. Iznenađen je bio i mladoženja, jer nije znao da mu je zakazano venčanje, ali se brzo snašao. Mlada je uzela njegovo prezime i veselj je moglo da počne. Šokirani posetioci promocije mladine knjige u paraćinskoj biblioteci plakali su od uzbuđenja i čestitali.

-Dejan, kao i većina prisutnih, nisu znali za moju ideju, oni su došli na promociju knjige. Predhodno, on me je prosio tri puta, nisam pristala, ali počeli smo da živimo zajedno pre par meseci, posle godinu dana veze. U toku promocije moje knjige, pročitala sam pesmu kojom sam ga prozvala, onda je on pročitao nekoliko svojih pesama. Na kraju sam ga pitala, stihovima pesme koju mi je posvetio, ,, da li sam ja i dalje tvoje prolećno cveće, letnja žega, jesenje lišće i zimska vejavica“. Njegov odgovor je bio ,,da“, u tom trenutku je  ušao matičar sa knjigom u ruci, nastalo je opšte oduševljenje, prepričava Biljana nezaboravane trenutke venčanja.

Prisitni na promociji su im čestitali, prilazili sa oduševljenjem, većina je plakala, niko nije očekivao venčanje na promociji knjige. Najzamljiviji detalj je što ni mladoženja nije znao da mu je zakazano venčanje.

-Plašila sam se kako će da preživi. Kasnije mi je otkrio da je nameravao da me zaprosi na promociji knjige, da klekne, stavi mi prsten, ali se plašio da me to ne uznemiri, da mi ne pokvari promociju. Nije ni slutio šta sam mu isplanirala. Do poslednjeg trenutka nije znao, tek kada je video matičara sa knjigom bilo mu je jasno. U organizaciji je bio mali krug mojih drugarica. One su pripremile raskošno posluženje, kakvo se ne viđa na promocijama knjiga. Čak i malu tortu u srcu za mladence, čaše za šampanjac. Pevao je akapela bend Simpli, čitala sam pesme uz pratnju klavijaturiste, a izmeđublokova nastupao je muzičar-pesnik iz Kruševca sa ljubavnim melodijama koje se retko čuju, puna je lepih utisaka Biljana.

Biljana i Dejan Stanisavljević su pozanti paraćinski pesnici, među najboljima u ovom delu Srbije. Ona je dobitnica ,,Pesničke hrisovulje“ za 2016. godinu, a trenutno radi na  televizijskoj seriji za decu od šest epizoda sa prevodom na znakovni jezik, seriju podržava Ministarstvo kulture.