– U protekle dve godine koliko je na čelu SNS-a u Jagodini Nikola Radosavljević, stranka je doživela preporod u svakom smislu – zaključak je sa sednice Gradskog odbora, a na kojoj je pružena bezrezervna podrška prvom čoveku ove partije u Jagodini.
Posle godina tavorenja i trvenja stvoren je jak Gradski odbor koji je spreman da odgovori svim izazovima i postavljenim zadacima vrha stranke u Beogradu, odbor koji se respektuje ne samo u Pomoravlju već i u čitavoj Srbiji. Podnoseći izveštaj o radu u protekle dve godine Radosavljević je istakao da je na lokalnim izborima SNS postigla istorijski uspeh .Posle odlično organizovane i smišljene kampanje, a zahvaljujući velikom angažovanju i mobilizaciji članstva, stranka koja nikada nije bila u vlasti u Jagodini dobila je za svoj program podršku gradjana koje predstavljaju trećinu odbornika. Odbornička grupa SNS-a aktivno učestvuje u radu lokalnog parlamenta a sve u pravcu ostvarenja ciljeva za koje se u kampanji i zalagala. Lider jagodinskih naprednjaka, Nikola Radosavljević, predizborni program ostvaruje kao predsednik saveta za privredu grada Jagodine.
– Smatram da političar treba da radi u interesu gradjana koji su ga izabrali. Meni kao privredniku je prioritet privreda – kazao je Radosavljević i dodao: – Prepoznajući nezaposlenost kao glavni problem ostvario sam, sa pozicije funkcije koju obavljam, niz bilateralnih susreta sa privrednicima iz Evropske unije, a naročito plodonosna saradnja ostvarena je sa investitorima iz Slovačke i Češke .Ono što je još važnije svi privrednici koje sam doveo u Srbiju veoma su zadovoljni ponudjenim uslovima i kontaktima koje sam im obezbedio u nadležnim minstarstvima i sa ministrima od kojih imam punu podršku u dovodjenju stranih investitora. Naročito bih se zahvalio gospodinu Bratislavu Gašiću, sada aktuelnom direktoru BIA. Neki poslovi su u fazi završetka realizacije, a u budućnosti biće i prijatnih iznenadjenja za nezaposlene – istakao je Radosavljević, osvrnuvši se i na nedavano održane predsedničke izbore. – Tokom ove godine najveći izazov za Gradski odbor u Jagodini bili su predsednički izbori na kojima je naš kandidat sada već izabrani predsednik, Aleksandar Vučić ostvario ubedljivu pobedu . Za rad i zalaganje kao i za postignute rezultate Gradski odbor i ja lično dobili smo sve pohvale od rukovodstva stranke i to mi posebno znači. Stvorili smo i tehničke uslove za rad stranke, pa smo tako sada u novim, moderno opremljenim prostorijama u Tržnom centru Stara pošta. Gradjani nas svakodnevno obilaze i svakome kome realno možemo da pomognemo to i činimo. Pojačali smo se sa još pet Mesnih odbora gde nismo imali predsednike i tom prilikom učlanili smo preko 400 ljudi za manje od mesec dana.

Radosavljević sa Slavkom Simićem


Gradski odbor u Jagodini je imao i poseban zadatak tokom nedavno održanih izbora na Kosovu i Metohiji, gde je Srpska lista koju je podržao predsednik Srbije Aleksandar Vučić odnela ubedljivu pobedu. Tim povodom Radosavljević ističe: – Radili smo danonoćno kako bi pomogli našoj braći na Kosovu i Metohiji da političkim delovanjem i pobedom sačuvamo naš narod. Ja lično, bio sam i na samom terenu, zajedno sa našim narodom i bio sam deo pobedničkog tima zbog čega sam ponosan. Priznanje za rad dobio sam lično od Marka Djurića, direktora vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju i to mi je veliki podsticaj za dalji rad. Posebnu zahvalnicu sam dobio od Miloša Stojkovića, koji je predsednik Koalicije raseljenih sa Kosova i Metohije, kao i od predsednika Srpske liste, Slavka Simića.
Što se tiče rada naše odborničke grupe u lokalnom parlamentu, mi smo do sada podržali svaku inicijativu i svaki predlog koji vodi boljitku života gradjana Jagodine, ali isto tako moram da kažem da su u gradskom parlamentu uvažavani i naši predlozi i ideje, a bilo ih je puno. Mi smo uvek za saradnju, a ne za jalove sukobe od kojih gradjani imaju samo štetu. U centru naseg rada i delovanja je interes gradjana, a ne pojedinca i tako ce biti i u narednom periodu. Govoreći o povremenim disonantnim tonovima u stranci, Radosaljević je rekao da je to tekovina demokratije naglasivši da su oni rezultat političkog neiskustva nekih aktera.
– Uglavnom jedinstvo u Gradskom odboru nikada nije dovedeno u pitanje, a da je tako dokaz je i današnja jednoglasna podrška mom izveštaju o radu u protekle dve godine, što je meni lično veliki podstrek, ali i obaveza da u narednom periodu radim još više i marljivije, a sve na dobrobit gradjana koji su nas na kraju krajeva i birali da ih predstavljamo – zaključio je Nikola Radosavljević, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini.
D.M.S.