JAGODINA-Ovogodišnji laureat nagrade „Srpsko pero“ je Andrija Stanulović, pesnik iz Pirota, saopštio je žiri istoimenog književnog festivala koji se održava 32. Puta u Jagodini.

-Žiri je , posle detaljnog iščitavanja i više konsultacija, doneo jednoglasnu odluku da nagradu ,,Srpsko pero 2017“ ponese pesma ,,Arkanum“ Andrije Stanulovića iz Pirota koju je on na konkurs poslao pod šifrom ,,Kedar 89“, stoji u saopštenju žirija.

Na, 32. po redu, konkursu za najbolje književno ostvarenje mladih pisaca do 35 godina na srpskom jeziku bez obzira na žanr stiglo je preko sto pesama, priča, eseja i međužanrovskih ostvarenja iz svih krajeva Srbije, ali i Republike Srpske, čime je institucija konkursa jednog od najpoznatijih i najpopularnijih književnih festivala još jedanput potvrđena.

Žiri je među deset najuspešnijih književnih ostvarenja uvrstio još jednu Stanulovićevu pesmu, kao i radove Natalije Trnavac iz Beograda, Gorana Veselinovića iz Banjaluke, Marka Radojičića iz Niša, Davida Milenkovića iz Jagodine, Jovane Babanić iz Paraćina, Danice Savić iz Topole, Željka Stojkovića iz Ribara i Predraga Almažana iz Pančeva, a i za odabrane radove pomenutih autora može se konstatovati da poseduju zavidan stepen književne ostvarenosti.

Festival se održava od 21. do 23. juna u Narodnoj biblioteci.