ĆUPRIJA-Dramatične potrage oko ćuprijskog sela Senje, rudar-spasilac Predrag Dimitrijević od 18. juna traga za nestalom majkom Desankom (73),

Heroj pas ,,Mali”

dok ljubitelji životinja pokušavaju da pronađu nestalog psa ,,Malog” koji je šest dana i noći proveo u provaliji pored hendikepiranog Sneška Milosavljevića (57) iz Lipovice kod Despotovca. Dimitrijević je tragajući za majkom pronašao Milosavljevića i prvi posvedočio o četvoromesečnom štenetu nepozate rase, koje se nije odvajalo od hendikepiranog vlasnika. Pričao o nestanku psa ,,Malog”, koji je herojski sačuvao svog vlasnika, danima se vrti u medijima. Njegove fotografije pored vlasnika su zatrpale društvene mreže, upućuju se apeli javnosti. Autor emisije „Pet frendli“ Goran Šarenac uspeo je od švedske firme Husse da obezbedi 15 kilograma hrane za njega.

Sneško sa psom u trenutku kada se pripremao za transport

-Ljubitelji životinja tražili su ga čitav dan po selu Senju, ali bezuspešno. I on je bio dehidriran, uplašen i iscrpljen, ali je spasio Sneška. Čuvao ga, lizao mu rane na nogama na kojima su se pojavili crvi. Ne znam kako su imali srca da ga ostave ispred škole kad je bio toliko veran svom vlasniku, priča Šarenac.
Direktor ćuprijske Zoohigijene dr Goran Petrović kaže da se u zvaničnim izveštajima o spašavanju Sneška Milosavljevića ne pominje nikakav pas.
-Službe su trebale, ukoliko je pas bio na licu mesta, da povezu pasa sa vlasnikom ili da ga nama predaju jer smo jedini zvanično ovlašćeni za zbrinjavanje pasa. Ne znamo da li pas vlasnički, njegov uzrast, da li je vakcinisan, sve je to mogla naša služba da uradi. Ne znamo ništa zvanično o tom slučaju, sem nezvanične informacije da se pas nalazio pored čoveka koji je spasen i da je ostao u dvorištu se seoske škole u Senju kada je hitna pomoć odvezla nesrećnog čoveka, kaže dr Petrović.

Desanka Dimitrijević

Rudar Dimitrijević sa kolegama traži majku već tri nedelje, zvanična potraga za njom ne postoji.
-Majka je živela u Ravnoj Reci. Nije bila dementna, već malo emotivno rastrojena. Ona je 18. juna uzela svu dokumentaciju i neke slatkiše iz stana i verovatno krenula kod nekog od nas. Poslednji put je viđena kod oštre krivine ispred Pasuljanskih livada. Nemamo nikakav trag, a teren je veoma nepristupačan. Trava je visoka, ima puno zmija. Ne znam šta joj se dogodilo, ali, pošto nada umire poslednja, nadam se da ćemo da je nađemo, saopštava Dimitrijević.
Dobro delo rudara–spasioca Dimitrijevića i njegovog brata kada su spasili Sneška Milosavljevića sigurne smrti vredno je nagrade da pronađe svoju majku.