Prošle nedelje,  u organizaciji  Saveza  udruženja zdravstvenih radnika Srbije –Društva radioloških tehničara Srbije,   održana je ,,Republička Stručna Konferencija”  DOMAĆI KURS I KATEGORIJE „AKTUELNE MOGUĆNOSTI CT PREGLEDA (MDCT KORONAROGRAFIJA)“ u amfiteataru  Visoke medicinske škole  strukovnih studija  u Ćupriji.  Predavači akreditovanog skupa bili su eminentni  profesori Medicinskog fakulteta iz Beograda.

Prisutne učesnike kursa pozdravila je Radoičić Danijela predsednica Udruženja zdravstvenih radnika Ćuprija  koja je svim učesnicima poželela uspešan rad uz iskrene želje za sticanjem novih znanja  iz oblasti radiologije.

Skup je pozdravio  i direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji dr sci. med. Hristos Aleksopulos i tom prilikom istakao da mu je posebno drago što se u ovoj   visokoškolskoj ustanovi održava  ovakav skup,  obzirom da je škola u Ćupriji državna visokoškoškolska  ustanova koja obrazuje, pored drugih profila strukovnih zdravstvenih stručnjaka i  strukovne medicinske radiologe.

Direktor Aleksopulos  je  upoznao prisutne sa ciljevima unapređenja kvaliteta  studijskog programa  za strukovne medicinske radiologe i dodao da je osnovni cilj sticenje znanja iz oblasti radiološke dijagnostike i terapije, kao i primena stečenog znanja u samostalnom  i timskom radu sa lekarima radiolozima. Delokrug rada strukovnog medicinskog radiologa obuhvata rad u okviru radioloških službi na svim nivoima zdravstvene zaštite.

Posebno je istakao neophodnost da i nakon završetka studija,  zaposleni nastave sa stručnim usavršavanjem putem permanentne edukacije iz oblasti radiologije, u cilju sticanja  najnovijih znanja i veština iz svoje oblasti i upoznavanja novih sofisticiranih  radioloških dijagostičkih i terapijskih metoda.

Sastanku su prisustvovali radiološki tehničari  iz Vranja, Niša, Ćuprije, Leskovca, Despotovca, Rekovca, Jagodine, Požarevca, Smedereva, Beograda, Kragujevca i Kosovske Mitrovice.