JAGODINA-Iako se nije stišalo uznemirenje javnosti posle senzacionalne pljačke zlatare ,,Sibinović“ u utorak usred dana u centru  Jagodine, novi detalji celog događaju ukazuju na to da je po načinu kako je obavljeno razbojništvo reč o vrhunskim lopovima u rangu poznate ekipe ,,pink panter“ koja hara Evropom i svetskim metrololama više od decenije. Sama pljačka odigrala se u 15.30 sati kada je glavna ulica u Jagodini najprometnija, kada građani sa posla žure svojim kućama, a tog dana posebno jer je bilo 40 stepeni u hladu. Lopova skoro da niko nije zapazio, odnosno nikome ništa nije bilo sumnjivo, niko nije pokušao da ga spreči ili pozove policiju. On je bio maskiran sa fantomkom i gas maskom na glavi, u uniformi sa oznakama sličnoj kao što nose pripadnici specijalnih držanih službi, što ne može da ne bude neprimećeno i pokazuje samouverenost i bezobrazluk razbojnika. Pljačka je obavljena za izuzetno kratko vreme, najviše 3 minuta. Lopov je hiruški precizno obavljao planirane zadatke akcije.

foto ilustracija : militarishop

-On je parkirao svoj džip ispred same zlatare, izašao maskiran iz vozila i ušao u radnju. Zapretio je oružjem i vezao je radnicu, koja je bila potpuno izbezumljena i šokirana, zatim je ispraznio fioke sa zlatnim nakitom i ostalim vrednostima. Bez nervoze je sve obavio za kratko vreme, poput poznatih ,,pink pantera“, zatim je mirno izašao iz radnje i seo u vozilo, pričaju radnici iz okolnih radnji.

Prema tvrdnjama građana iz Rekovca pretpostavlja se da je vozilo kojim se razbojnik odvezao pronađeno je spaljeno na teritoriji te opštine. Pretpostavka je da je lopov spalio sve tragove, prešao u drugo vozilo i da se udaljio u nepoznatom pravcu.