PARAĆIN-Kancelarija za mlade Opštine Paraćin i Nacionalna služba za zapošljavanje Paraćin raspisale su Javni poziv za prijavu učešća u programu “Klub za traženje posla”. Projekat je predviđen za mlade do 30 godina, koji žele da se zaposle ili su već u procesu traženja posla. Projekat obuhvata obuku i stručna predavanja u vezi pravilne izrade CV-a, propratnog pisma, kao i pisanu korespondenciju, direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima i podršku oko pravilnog konkurisanja.

Za učešće je potrebno osnovno poznavanje rada na računaru, a ukoliko se javi potreba i za takvom vrstom obuke, biće organizovana kako bi svi zainteresovani mogli da pohađaju predavanja bez poteškoća.

Posle petodnevne obuke, svi polaznici stiču pravo da neograničeno koriste prostoriju NZS-a, koja je opremljena modernom tehnikom, besplatnim interenetom, kao i svom pratećom opremom, kako bi što lakše i brže došli do željenog zaposlenja.

Još jedna pogodnost koju ovaj program nudi je da će polaznici biti na samom izvoru informacija, odnosno u svakom trenutku će im biti dostupna baza aktivnih poslovnih ponuda, te će moći blagovremeno da konkurišu i time steknu blagu prednost u odnosu na ostale kandidate. U svakom trenutku će imati podršku stručnih ljudi iz NZS-a. Reč je o projektu koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, jedina državna institucija koja je nadležna za zapošljavanje, a kojoj podršku pruža i Kancelarija za mlade Opštine Paraćin.

Rok za prijavljivanje je 5. avgust.