VEČERAS ENEREGIJA FEST U PARAĆINU

PARAĆIN-U prostoru nekadašnje kasarne „7. juli“ u Paraćinu, večeras i sutra biće održan Festival elektronske tehno muzike „Energija fest”,  organizatori najavljuju pravi spektakl pod otvorenim nebom, koji će biti prvi u ovom delu Srbije .

-Reč je o prvom festivalu ove vrste u Parćinu, Pomoravlju i ovom delu Srbije, sa sadržajem orijentisanim ka elektronskoj muzici i di-džej nastupima, sa planom o proširenju festivalske ponude narednih godina kako bi se izašlo u susret različitim ukusima i zahtevima publike, rekao je član Udruženja „Ful haus“ Nikola Đikić.

Večeras i u subotu, nastupiće 12 domaćih i stranih imena elektronske muzike, a narednih godina, kroz proširenja broja bina i trajanje festivala, dodatno će se proširiti i žanrovska ponuda u skladu sa interesovanjem publike. U petak nastupaju Zv1Andrija AnželTroublemakersWortexXZap Me StrobeCavin Viviano.

Drugo veče festivala, u subotu, biće posvećeno „nešto tvrđim i energičnijim pravcima elektronske muzike, tehno muzici i njenim varijacijama“ u izvođenju DJIX & TeachR,Rivet SpinnersMark Andersson,Filthy Kid, Aleksandra Duende i Andrew Meller.
Zamisao organizatora je festival za nekoliko godina preraste u nacionalni „sa više festivalskih bina, po standardima većih evropskih festivala, uz bogatu prateću turističku ponudu“. Cilj je pozicioniranje Paraćina na mapi gradova sa razvijenim muzičkim festivalima, poboljšanje turističke ponude grada… Organizatori očekuju do 4.000 posetilaca, s obzirom na geografski položaj, Koridor 10 i dobru povezanost autobusima i železnicom sa Beogradom, Nišom, Kragujevcem, Zaječarom i bližim gradovima, a očekuju se i ljubitelji te vrste muzike iz pograničnih mesta Bugarske. Pod pokroviteljstvom opštine Paraćin u organizaciji Full House – Serbia i u saradnji sa Domom omladine i Turističkom organizacijom grada Paraćina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *