PARAĆIN-Zbog nehumanih uslova više građana Paraćina, koji čekaju u redu prilikom podnošenja zahteva za izdavanje ličnih isprava, pasoša, vozačkih dozvola, imalo je mučninu, padali su u nesvest, a nekima ukazivana pomoć u bolnici,saopštio je danas NVO Alternativni parlament građana.   

-Neuspešno već tri godine apelujemo da nadležne institucije reše jedan od najakutnijih problema građana Paraćina. Naime, prilikom podnošenja zahteva za izdavanje ličnih isprava, pasoša, vozačkih dozvola… građani Paraćina satima čekaju u nehumanim uslovima u prostoriji od 12 kvadrata. Čekajući puna 2 sata, pre 10. dana naša sugrađanka se onesvestila i kola hitne pomoći prevezla su je u bolnicu. Ovo je jedan od više ovakvih slučajeva zadnjih meseci i godina u Paraćinu, navodi predsednik te NVO Milan Ilić.

On dodaje da ni šalterski službenici nisu u boljem položaju, kao i da je nervoza obostrana.

-Građani postavljaju pitanje ko raspolaže silnim parama koje oni uplaćuju kao takse prilikom predavanja zahteva, i zašto ne može da se sredi sala za prijem zahteva. Drugo pitanje je da li Beograd uopšte vidi Paraćin i druge provincijske gradove osim u izbornoj kampanji, što ukazuje na sve veću centralizaciju Srbije, ističe Ilić.

On podseća da gradjani pune 4 godine zahtevaju preko Alternativog parlamenta građana da opstina Paraćin dobije veći broj saobraćajnih policajaca, sada ih ima 17. U tom gradu ima preko 40.000 registrovanih vozila.