JAGODINA-Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je na današnjoj sednici te skupštine da je doneta odluka o prodaji svih funkcionerskih fotelja na aukciji i da će ubuduće voditi sednice sedeći na drvenom tronošcu.

-Skupština grada je donela jednoglasnu odluku da se fotelje na kojima su sedeli funkcioneri  prodaju na aukciji i da nabave drvne stolice na kojima će sedeti predsedništvo skupštine, kao i fotelje iz sale gradskog veća, a da se sav prihod da podrodicama sa troje i više dece. Političari ne zaslužuju da sede na foteljama a da pojedini građani u Srbiji nemaju gde da spavaju. Predlažem da to urade sve lokalne samouprave, odnosno prodaju fotelje i novac daju građanima koji teško žive, rekao je Marković.

On se ogradio u delu svog predloga i rekao da to ne važi Vladu i Predsedništvo Srbije, jer tu dolaze gosti, već isključivo za lokalne samouprave, računajući i Beograd.

-Aukcija će biti održana od 10 do 15 septembra. Očekujem da dođu zainteresovani iz pola Evrope i da ćemo prodati svaku od fotelja po većoj tržišnoj vrednosti nego što košta nova. Stavićemo drvene stolice, najavio je Marković i u šali rekao da se njemu nabavi ,,drveni tronožac”.