JAGODINA-Još 18 mesta ostalo je upražnjeno na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini za upis studenata u prvu godinu, a zahvaljujući novinama budući učitelji dobiće kompetencije da predaju Engleski jezik ili informatiku u osnovnim školama. U drugom upisnom roku ima mesta na studijskim programima za obrazovanje učitelja i za vaspitače u domovima.

-Studenti imaju priliku da u okviru redovnih i master studija savladaju grupu informatičkih predmeta i time steknu kompetencije, od prošle godine studenti mogu da stiču znanja da predaju Engleski jezik u mlađim razredima  osnovnih škola, kazala je dekanka Violeta Jovanović.

Predaja dokumentacije za drugi upisni rok je od 4. do 6. septembra, 8. su eliminatorni ispiti, a 11. su testovi posle koji su preliminarni i konačni rezultati.

-Upis za master akademske studije,pored tri osnovna studijska programa, učitelj, vaspitač u predškolskim ustanovama i vaspitač u domovima, imamo još tri studijska programa, odnosno profesor predmetne nastave, liderstvo u obrazovanju i obrazovne politike. Rokovi za prijavljivanje su za obrazovne politike od 1. do 29. septembra, a za sve ostale programe od 2. do 4. oktobra, posle toga upis je 12 i 13 oktobra, kazala je prodekan za nastavu Ilijana Čutura.

Doktorske studije imaju dva profila Metodika Srpskog jezika i književnosti i Metodika fizičkog vaspitanja prijava je od 9. do 11. oktobra, a upis 19. i 20. oktobra.