PARAĆIN-Na vapaj meštana Donje Mutnice kod Paraćina  predstavnici odborničke grupe Pokreta za selo i grad – Ekološki pokret posetili su danas Desanku Sibinović i uručili joj neophodnu pomoć u hrani, vodi  i higijenskim sredstvima. Ona živi u veoma lošim uslovima, bez prihoda, prepuštena sama sebi. Psiholog Dragana Radisavljević, predsednik Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti izjavila da je još jednom pokazana solidarnost i briga za građane.

-Iako su materijalni uslovi loši, mi smo pokazali društvenu odgovornost što je mnogo više od materijalne pomoći. Stavili smo do znanja starici da neko misli i brine o njoj, što je sa psihološkog aspekta mnogo važnije jer je ljudska potreba za pripadnošću i prihvatanjem jedna od osnovnih načela za naš opstanak, kazala je ona.

Odbornici su apelovali na građane da za lica koja su u stanju socijalne potrebe da se jave Lokalnoj samoupravi, Call centru, Centru za socijalni rad, OG Pokret za selo i grad – Ekološki pokret,kao i predstavnicima drugih odborničkih grupa i članovima saveta mesnih zajednica.