JAGODINA-Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini i u Hotelu Alfa u Končarevu, od 6. do 8. septembra, biće održan međunarodni naučni simpozijum ”Filozofija medija – Mediji i alternativa”.

-Ovaj interdisciplinarni naučni skup koji će okupiti eminentne naučnike iz regiona u oblasti filozofije medija, komunikologije, medijske pedagogije, teorije umetnosti i medija, sociologije i kulturologije, te veliki broj medijskih profesionalaca i stručnjaka za komunikaciju, kaže profesor dr Marko Đorđević.

Simpozijum partnerski organizuju Estetičko društvo Srbije, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, NVO ”Mladi Grašak” za umetnost, kulturu i društvena pitanja iz Beograda, Srpsko filozofsko društvo, Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, Istraživački-medijski centar iz Podgorice, NVO Balkanološki istraživački centar iz Banjaluke.

U okviru pratećeg programa međunarodnog naučnog skupa ”Filozofija medija – Mediji i alternativa”, u sredu 6. septembra u 20 časova biće otvorena izložba fotografija Anđelke Savović ”Rokenrol – Univerzalni jezik komunikacije”.

 

Detaljnije: http://pefja.kg.ac.rs/vesti_2017_2.html#koncarevo