JAGODINA-Motiv za brutalnu likvidaciju Nemanje Stojanovića (28) iz Jagodine ne postoji, slažu se svi izvori koji su imali kontakta sa istragom ubistava mladog advokata. Istraga se fokusira na prikupljanje dodatnih dokaza sa lica mesta i pregled snimaka sa okolnih kamera.

-Ne postoji ni truka sumnje da je neko imao motiv da likvidira mladića, posebno ne na ovako surov način. Sve ukazuje da je reč je o profesionalnom ubici i da je reč o grešci, odnosno da se mladić zatekao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. To je tek tragedija, ako je mladić ubijen greškom ili zamenom, kažu upućeni u istragu ubistava.

Postoji indicija je da je sačekuša bila namenjena Nemanjinom komšiji sa debelim kriminalnim dosijeom, koji iza sebe  ima 10 godina zatvora u Valjevu i Zaječaru zbog razbojništva i teške krađe.

-Ubica je pucao u siluetu, po oceni stručnjaka hici su bili precizni, odnosno grupisani u telo i glavu. Poslednim metkom ubica je overio mladića. U mrklom mraku oko 2.30, jer nije radila rasveta posle oluje, ubica je čekao žrtvu. Nekako u isto vreme i Nemanja i komšija su se iz grada vraćali kući, pretpostavka je ubici javljeno da dolazi žrtva i da se postavi u zasedu. Komšija se,međutim, zadržao u putu i prvi na ulazu u zgradu pojavljuje se nesrećni mladić. Blizina policije je okolnost koja uznemirava ubicu i čini ga nervoznim, jer gleda što pre da se udalji sa lica mesta. On puca u siluetu, mada je značajna fizička razlika između možda potencijalne mete i mladića, jedan je od mogućih scenarija ubistava mladića o kome se spekuliše u krugovima istrage.

Porodica Stojanović nikada neće moći da se oporavi od velikog gubitka sestra, majka i otac su van sebe, kažu njihovi najbliži. Oni su zatražili pomoć lekara jer su pretpeli veliki stres i visok intezitet duševne boli. Navodno, otac je bio sumnjičav da se neko sveti, ali on nije radio teže predmete, već parnične slučajeve, ugovore i nikada mu niko nije pretio.

-On je sada ruina od čoveka, ceo svet mu se srušio posle najtužnije vesti u životu. Svi su mu sumnjivi, teško je sve podneo, pričaju prijatelji Stojanovića.

Sahrana mladića biće obavljena na jagodinskom groblju u petak u 12.30 sati. Omladinske nevladine organizacije zatražile su proglašavanje dana žalosti u gradu. Advokati u Pomoravlju nisu radili u četvrtak, a Advokatska komora je naložila advokatima da obustave rad u petak.