JAGODINA-Inicijativni odbor udruženja “BUNT” najavio je osnivanje odbora u gradovima širom Srbije i pkretanje akcija, a paralelno će teći pripreme za održavanje izborne skupštine. Za predsenika Inicijativnog odbora izabran je Dušan Marković, koji je inače predsednik centralne oblasti Ravnogorskog pokreta.

-Kucnuo je čas da omladinu Srbije ujedinimo na putu borbe protiv svega onoga što je guši i deskriminiše. Došlo je vreme da mladi ljudi dobiju bolji status u društvu i da imaju veću zastupljenost na mestima odlučivanja. Nemamo šta da izgubimo jer majka svih naših bitaka otpočinje danas. Za naše ciljeve borićemo se svim demokratskim sredstvima, rekao je Marković.

On je dodao da će udruženje voditi borbu za prava studenata i učenika, poboljšanje njihovog standarda i obezbeđivanje prava na besplatno školovanje.

-Borićemo se za socijalnu pravdu i jednakost, za zaštitu iočuvanje tradicije, kulturne baštine i kulture. Idemo u borbu protiv svih vidova diskriminacije i u borbu za vladavinu prava. Borićemo se za ono što su svi zaboravili, a to je razvoj sela i poboljšanje standarda, uslova rada i života mladog srpskog seljaka, istakao je Marković.

Inicijativa za formiranje udruženja „BUNT“ nastala je kao dugogodišnja saradnja više udruženja sa teritorije centralne Srbije. Osnivači su predstavnici   Studentska organizacija fakulteta Pedagoških nauka, Srpska omladinska kulturna organizacija „SOKO“ iz Jagodine i Despotovca,  Studentska organizacija Paraćin, Savez omladine Paraćin, Omladinska organizacija Pomoravlja, Udruženje mladih Ćuprija i predstavnici inicijativnih gradskih odbora udruženja Bunt iz Jagodine, Kragujevca, Paraćina, Ćuprije, Despotovca i Batočine.