JAGODINA-Svečnom podelom indeksa za preko 200 brucoša iz 40 opština i gradova u Srbiji, danas je počela nova školska godina na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Violeta Jovanović

-Na našem fakuletu je uvek praznik kada nam nova lica ispune ovaj prostor, novi studenti, budući učitelji i vaspitači, koji će imati jednu od najčasnijih i najodgovornijih misija u društvenom životu države i naroda, kazala je dekanka Violeta Jovanović i poželela brucošima da u narednih pet godina steknu akdevatna znanja, kompetencije i diplome.

-Uverena sam da ste u Jagodinu došli zato što ste čuli da fakultet pruža mnogo svojim studentima, ali i zato što se u Jagodini brine o mladim ljudima, koji se doživljavaju kao najdragoceniji, dodala je ona.

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma šest brucoša darivao sa po 50 evra, tvrdeći da je to ,,polovina” njegove plate i pozvao ostale političare da pođu njegovim primerom.

-Država mora da poveća zarade prosvetnim radnicima i na taj način stimuliše studnete da vredno uče, rekao je on i podsetio na prednosti studiranja u tom gradu.

Marković je najavio da će ove godine u organizaciji grada 550 studenata boraviti dva ili tri dana u Beču.