ĆUPRIJA-Muzej “Horreum Margi – Ravno” iz Ćuprije organizuje 23 septembra u 18 sati spektakularnu izložbu radova primenjenog umetnika – keramičara i konceptualiste svetskog renomea Momčila Trajkovića Mo-Moa.

-Na izložbi u Ćupriji predstaviće publici malu retrospektivu radova, koja je zapravo vraćanje u detinjstvo. Izložbu je posvetio svojoj nani i svom dedi, takođe umetnicima svog vremena. Pored radova u keramici, publika će imati priliku da vidi i njegovo slikarstvo, kao i žensku sandalu sa visokom potpeticom, kompletno izrađenu od metala, visine 3,5 metra, kaže direktor muzeja Novak Novaković.

Mo-Mo je rođen u Beogradu. Član je udruženja likovnih i primenjenih umetnika Srbije i Internacionalne asocijacije keramičara. Počasni je član Zavičajnog kluba likovnih umetnika ćuprije. Izlagao je preko 250 puta u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je šest svetskih nagrada iz oblasti keramike i svrstan je u 100 najboljih keramičara u Evropi. Zastupljen je u tri svetske monografije o keramici. Živi i stvara u Beogradu i Ćupriji.