PARAĆIN-Bivši radnici Srpske fabrike stakla iz Paraćina, koja je od prošle srede u stečaju, danas su organizovali protestnu šetnju od tog preduzeća do centra grada. Oni su nosili zastave SFRJ sa petokrakom, sliku i fotografije Tita, kao i transparente različitog sadržaja, te pevali ,,Od Vardara pa do Triglava”. Oni su zatražili pomoć predsednik Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

-Tražim da nam predsednik Vučić i permijerka Brnabić pomognu jer smo postali socijalni slučajevi posle stečaja. Nemamo više ništa i sada na ulici tražimo da nam se vrati dostojanstvno čoveka. Ovde su pogažena ljudska prava i pravo na život, jer se stečaj sprovodi preko leđa najosetljivijh kategorija građana, kaže Aleksandra Stoajnović.

Ona je navela da su otkaze dobili invalidi, trudnice, bračni parovi, pa čak i heroj sa Košara. Predsednik opštine Saša Paunović obećao je materijalnu pomoć,ali predhodno sidnikati moraju da obrate zvanično opštini za socijalnu pomoć.

-Radnici Staklare nisu sami, oni su deo zajenice i tamo gde bude potrebno spremni smo da delujemo zajedno sa sindikatima i pružimo pomoć. Staklara je privatno preduzeće, ali i dalje prduzeće od koga zavisi veliki broj porodica i ima šansu na tržištu.  Efikasan stečajni postupak može značiti novi početak. Staklara može da postane razvojna šansa. Vidimo interevenciju države u efikasnom stečaju i pronalaženju novog strateškog partnera, rekao je Paunović.