PARAĆIN-Na svečanoj sednici povodom Dana opštine Paraćin Srebrna plaketa dodeljena je OŠ Branko Radičević iz Popovca, Bronzana plaketa Stonoteniskom klubu SFS Borac i plivačkom klubu Paraćin. Penzioneru Svetislavu Đorđeviću dodeljena zahvalnica, a pohvala Uduženju Petrus iz Zabrege, novčane nagrade primili su Zoran Savić, Svetlana Pantić, Saša Radojević, Dragan Jovanović iz Popovca i Ružica Brkić.

Hor i orkestar škole Milenko Živković uz diregentsku palicu Herarda Estrade

-Iza nas je teška godina, uložili smo mnogo truda i napora kako bi smo ostvarili sve ono što je dogovoreno sa građanima. Održano je 15 sednica SO sa preko 300 tačka dnevnog reda. Paraćin je danas grad sa stabilnom skupštinom, stabilnim institucijama, što omogućava efiakasan rad svim preduzećima i ustanovama u sistemu lokalne samouprave, rekao je predsednik SO Dragan Mitić.

Paraćin je sa Štipom potpisao sporazum o saradnji, koji predhodi potpisivanju Povelje o bratimljenju dva grada.

Gradonačelnici

-Naš cilj je uspostavljanje veza sa gradovima iz susednih država, kako bi sarađivali i delili iskustva, znanja i učili jedni od drugih, rekao je Paunović.

-U Štipu živi velika Srpska zajednica, imamo i desetak crkava koje izgrađene u 13. i 14. veku iz vremena Nemanjića. Imamo veliku perspektivu za saradnju, istakao je gradonačelnik Ilčo Zaharijev.

Gosti Paraćina bili su gradonačelnici pobratimskih gradova Murske Sobote, Jablanice, Kotor Varoš i Štipa.