JAGODINA-Sedamdesetogodišnji diplomirani ekonomista Milan Jovanović iz Jagodine, posle penzionisanja, pre 9 godine, počeo je da radi u službi obezbeđenja, a sada je odlučio da se usvršava u novoj oblasti, te je upisao školu za bezbednost. Profesori kažu da je najredovniji je na predavanjima od svih polaznika i da ne preskače časove.

-To je meni kao igra, relaksacija. Imam dobru koncetraciju, mogu i deset časova da pratim nastavu. Navikao sam da učim i da  se obrazujem još iz studenskih dana, tako da mi sedenje u klupi ne pada teško. Pohađam školu za bezbednost, ovde nam predaju generalštabni oficiri i diplomirani pravnici. Nivo njihovog znanja je veoma visok, tako da preporučujem zaposlenima u javnim institucijama da osveže znanja iz bezbednosti, priča Jovanović.

Nikada nije prekidao sa radom i posle penzionisanja nastavio je kao radi u službi obezbeđenja.

-Da sam samo penzioner smatrao bih sebe potpuno nekorisnim, jer šta bih radio sem da sedim na klupi u parku i pričam sa ostalim penzionerima o penziji. U školi sam okružen mladim ljudima i to mi godi. Lepo su me prihvatili, ja ih zabavljam, neki put izvedem po neki sklek, govori on kroz šalu.

Srbija nažalost odbacuje svoje iskusne kadrove, konstatuje on i dodaje da je njemu potrebna licenca iz oblasti bezbednosti da bi nastavio da radi u službi obezbeđenja, jer to zakon predviđa, a ta kvalifikacija potrebna je i ostalim njegovim kolegama.