REKOVAC-Povodom Dana opštine Rekovac danas je održana svečana sednica skupštine na kojoj su Plakete za razvoj i promociju te opštine dodeljene  dr Miodragu Peuliću i prof dr Savi Milojeviću. Pojedincima i organzacijama dodeljeno je deset Diploma opštine za razvoj, saradnju i promociju, kao i  četiri zahvalnice. Tridesetoro učenika osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici nagrađeni su zahvalinicama i novčanim nagrada od 5.000 do 20.000 dinara u zavisnosti od uspeha koji su postizali. Najmlađi dobitnici zavalnica su Una Petrović (6) i Pavle Simić (7).

-Pečat razvoja i osveženje u proteklih godinu predstavlja početak rada pogona firme Cveteks sa 30 radnica, to je radost i bolji život 30 porodica. Veliki akcenat dat je na pogon Fabrike kablova i očekujemo da ćemo dobiti prostor za nove investitore, rekao je predsednik dr Aleksandar Đorđević.

U saradnji sa Vladom Srbije realizovane su investicije u Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi u vrednosti 4,7 miliona dinara. Projekat Euteke u biblioteci doneo je 500 dinara ulaganja, dok je za kupovinu kuća za izbegle i raseljenje investirano 2,6 miliona dinara. Za infrastrukturu u predškolskoj ustanovi uloženo je 2,5 miliona dinara. Početkom sledeće godine u Tečiću će biti asvaltiran put dužine 1,3 kilometra u vrednosti 9 miliona dinara. Asvaltirane su dve deonice u Dragovu i Cikotu. Pripremaju se dokumentacija i projekti za sanaciju vodovodne mreže u gradu, kao i za sela Tečić, Vukmanovac i Loćika.

-Sa ministarstvima Vlade Srbije postoji odlična saradnja, što je ključ uspeha,jer bez te pomoći, Rekovac ne može da napreduje, zaključio dr Đorđević.

Proslavi Dana opštine Rekovac prisutvovao je ambasador Palestine Muhamed Nabhan, počasni konzul Belorusije Zoran Vulović, savetnik ministra za sport i omladinu Bogdan Knežević.

-Naš cilj je stvaranje boljeg života. Đaci dobijaju najbolje obrazovanje, stariji sugrađani imaju dostojanstvenu starost i podršku zajednice, sprovodimo projekte za jačanje opštine. Mere uspeha biće broj mladih koji ostanu i vrate se u Levač sa novim znanjima i veštinama, rekao je predsednik SO Rekovac Goran Đorđević.

U ime nagrađenih zahvalio se Mile Samardžić, profesor Više poslovne škole u Beogradu.