SVILAJNAC-Predsednik opštine Svilajnac Predrag  Milanović izjavio da će početkom 2018.  godine u tom gradu biće otvoren po evropskim standardima rekonstruisani Dom zdravlja. Vrednost radova prve i druge faze je oko 190 miliona dinara.

-Na prvom mestu su nam građani. Dobićemo najlepši Dom zdravlja u Srbiji. Početkom naredne otvorićemo modernu zdravstevenu ustanovu koja će moći da stane u red sa Evropskim domovina zdravlja po standardima za 2018 godinu, rekao je Milanović.

On je potvrdio da je ugovorena druga faza rekonstrukcije Doma zdravlja u vrednost iznosi oko 70 miliona. Druga faza se radi paralelno sa prvom i podrazumeva izgradnju centralnog parkinga koji rešiti saobraćajnu gužvu, kao i potrebe pacijenata i zaposlenih. U drugoj fazi biće  rekonstruisani  tehnička služba, fizijatrija i zgrada  stare hitne.Pored toga, biće zamenjena rasveta u preostalim objektima koji nisu obuhvaćeni prvom fazom, postavljanje izolacije za energetsku efikasnost  doprineće uštedi energenta, svi objekti dobiće novi nameštaj.

-Prva faza se odnosila na uređenje centralne zgrade, kao i uređenje krova i rasvete u tzv. ,,porodilištu”. Pokazalo se da imamo dobre projekte, dok ostali gradovi i opštine nemaju projekte, odnosno da ima više para. Mi smo dobili dodatnih 70 miliona dinara, sproveli proceduru i ugovorili nastavak radova, pojasnio je Milanović.

Druga faza odnosi se na izgardnju parkinga za zaposlene i pacijente, praktično će svaka služba imati parking. Rešićemo na taj način saobraćajni haos.

Da podsetimo  Đorđe Vuković iz  Kancelarije za javna ulaganja ranije je izjavio da Svilajnac procentualno dobija najviše sredstava u Srbiji zato što ima pripremljene projekte i spremnu dokumentaciju za realizaciju, što drugim lokalnim samouprava može da bude za primer.

-U Svilajncu je u odnosu na broj stanovnika plasirana najveća količina sredstava, koje kancelarija obezbeđuje iz međuanrodnih fondova i državnog budžeta. Uspeli su da privuku investicije, jer su imali spremne projekte i izrađenu dokumentaciju za  mostove, škole, domove zdavlja, kao i privatne kuće, oštećene u poplavi, rekao je Vuković.

Vrednost prve faze rekonstrukcije Doma zdravlje iznosi 118 miliona dinara.