JAGODINA- Jagodinci su oko 6 sati u ujutru u ponedeljak prisustvovali jako teško i uznemirujućem prizoru, naime, na raskrsnici u glavnoj ulici kod Osnovnog suda, grupa mladića na silu je ubacila u automobil tridesetogodišnjaka koji je pokušavao da pobegne i opirao se da uđe u vozilo. Nezvanično saznajemo da nije reč o kindapovanju mada je uznemirenim građanima tako izgledalo, već o prijateljima koji su pokušavali da pomognu svom drugu. Jedino je čudno u toj priči to što prvu pomoć za prijatelja nisu potražili kod lekara, nego od sveštenika  Prema toj verzji M.S. (26) iz Jagodine je doživeo nervno rastrojstvo, udarao je glavom o zid i šištao. Tražio je da ga vode kod sveštenika, a ne u bolnicu, te su oni uputili tamo. Ali, na putu do crkve on je u vozilu šutirao i razbio staklo. Zatim je izleteo iz vozila na raskrsnici, pa su njegovi prijatelji pošli za njim i vratili ga. Mladići su navodno tražili pomoć prolaznika i uniformisanih lica da im pomognu. Građani su bili preplašeni i zbunjeni onim što se dešava pred njihovim očima. Mladića su prijatelji odvezli do crkve Sveta Petka, gde mu je sveštenik pročitao molitvu protiv zlih duhova. Posle prijave građana u crkvu stiže i policija, pa zatim i hitna pomoć koja preuzima mladića.

-Mladić je pregledan i imao je povrede po glavi i telu. Nije bio životno ugrožen. Uputili smo ga u KBC Kragujevac da mu urade skener glave i dalje hospitalizuju, potvrdio je direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić.

U toj bolnici nezvanično kažu da  mladić ne govori, već samo šišti i otima se.

-Videla sam jutros u bolnici tog jadnika što su isterivali đavola iz njega. Čelo mu je bilo razlupano, on nepovezan, vrištao od bolova gde bi ga pipnuli i non stop je frktao, ispuštao neki čudan zvuk kroz zube. Meni je delovalo da je nadrogiran, pa ne zna gde udara, ali je mnogo bio uplašen, plakao je i vikao. Jadno je izgledao u pratnji policije, kaže Jagodinka koja se jutros zatekla u hodniku bolnice.

Prema nepotvrđenim pričama koje su se danas čule u Jagodini, M.S. je nekoliko dana proveo kod prijatelja koji mu je ,,pomagao” da se oslobodi nečastivog. To pomaganje se ogledalo u fizičkoj sili, odnosno postupcima sličnim onima koji su već viđeni na video snimcima iz jednog manastira gde leče narkomane.

Ali, do zvanične verzije ovog nemilog slučaja, koju treba da daju Osnovno tužilaštvo i policija, razne priče će se ispredati. Prema trenutnim informacijama nema elemenata nijednog krivičnog dela, jer je reč o bliskim drugarima, a M.S. je najverovatnije povrede zadobio prilikom otimanja sa njima, kada su hteli da mu pruže pomoć.