TROFAIAH-Gradonačelnik Trofaiaha u Austriji Mario Abl ugostio je danas delegaciju ženskog rukometnog kluba Jagodina, koji se sutra u  3. kola Čelendž kupa EHF sastaju ekipom iz tog alpskog gradića.

Aleksandar Miladinović i Mario Abl

-Ovo je naše prvo učešće u evrokupovima, ali nadam se ne i poslednje. Želimo saradnju sa rukometnim klubom, ali gradom Jagodina na svim poljima. Naročito nas zanima razmena poseta učenika osnovnih i srednjih škola. Naš cilj je da podelimo iskustva i sarađujemo u svim oblastima, rekao je Abl.

Predsednik ŽORK Jagodina Aleksandar Miladinović je prezentovao socijalni program tog grada, dinamičan rast i najznačajnije privredne uspehe u protekloj deceniji.

-Zainteresovani smo za sportsku i svaku drugu saradnju kao klub i grad. Naša iskustva u radu sa mladima su bogata, jer grad kroz jedinstvenu socijalnu politiku prati mlade ljude od rođenje do zaposlenja. Zanimaju nas i vaša iskustva, ali i razmena poseta na sportskom i svakom drugom planu, rekao je Miladinović koji je Ablu poklonio zastavicu kluba i tradicionalne srpske proizvode.

Prvi meč igra se u alpskom gradiću Trofaiah u subotu  11. Novembra u 19 sati, a revanš je 18. novembra u Jagodini. Između te dve utakmice  Jagodinke su primorane da igraju u sredu prvenstveni meč 9. kola sa ekipom Bora. Rukovodstvo Superlige bilo je neumoljivo.