JAGODINA – Upravnik lovišta LU Jagodina, Predrag Milenković, istakao je da pobratimstvo sa Novim Bečejom datira od 1994. godine.

– Uzvratili smo posetu pobratimima iz Novog Bečeja. Reč je o druženju i susretu starih prijatelja. Mi kod njih tradicionalno lovimo zeca, a oni kod nas fazana. Pre tri nedelje oni su bili naši gosti. Po njihovim rečima, utisci su maksimalno pozitivni. Delegacija od dvadesetak lovaca, koju čine predsednici lovačkih sekcija i oni koji najviše pomažu rad udruženja, boravila je u Novom Bečeju, ističe Milenković.

Jagodinski lovci bili su gosti lovaca u Knjaževcu na proslavi 120 godina Lovačkog udruženja.

Predsedniku LU Jagodina Aleksandru Miladinoviću uručena plaketa u Knjaževcu

– Sa njima imamo dugu saradnju. Pokrenuta je inicijativa za pobratimstvo i to ćemo uskoro obaviti. Njihov predsednik je to inicirao. Širimo saradnju sa svim udruženjima, navodi Milenković i dodaje da je ova godina jedna od najboljih od osnivanja što se tiče odstrela divljači.

– Imali smo dobar lov srndaća, divljih svinja i fazana, a zec je za razliku od drugih godina  brojniji. Još nekoliko nedelja lovićemo fazana, posle toga ide lov na divlje svinje, šakale i lisice. Na Sajmu u Novom Sadu izložili smo dvadesetak trofeja i svi su nagrađeni medaljama, zaključio je Milenković.