JAGODINA – Odlukom Osnovnog suda u Jagodini 20. novembra ukinut je pritvor Ivanu Iliću (40) iz Jagodine, koji je osumnjičen da je izvršio krivična dela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda Marku Stojanoviću (26) iz tog grada. Osnovano se sumnja da je Ilić zadao više udaraca Stojanoviću 30. oktobra ujutru oko 6.00 sati na raskrsnici kod Osnovnog suda u Jagodini. Zatim ga je ubacio u džip i odvezao. Prizor je bio dramatičan i to je veoma uznemirilo prolaznike, koji su pozvali policiju. Nesrećnog mladića policija je pronašla u Crkvi Svete Petke gde mu je sveštenik u prisustvu grupe mladića čitao molitvu protiv zlih duhova. On je zatim hitno prebačen u bolnicu, pa u KBC Kragujevac.

-Kada je policija upala u crkvu i zatekla ih tokom obreda, mladići su izneli bizarnu odbranu: branili su se time da su hteli da isteraju đavola i pomogu Marku S. jer je “on šištao” – pisali su tada mediji.

Kako je neznavnično potvrđeno u MUP Srbije,  Ilić je poznat policiji odranije. Naime, njega je krajem marta 2016. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno osudio zbog trgovine kokainom u Srbiji i Evropi na sedam godina zatvora, kao pripadnika jagodinske grupe. Ilić je osuđen jer je od 28. juna do 24. jula 2011. na teritoriji Srbije i Evrope sa saradnicima dilovao kokain.