BEOGRAD-Na tradicionalnom Dobrotvornom diplomatskom bazaru u organizaciji Međunarodnog kluba žena koji je održan na Beogradskom sajmu. Kao i svake godine, više desetina diplomatskih predstavništava je učestvovalo prodajući proizvode iz svojih država, a sav prihod  od prodaje uplaćen je u humanitarne svrhe. Manifestaciju je otvorila košarkašica Nataša Kovačević, dok je u specijalitetima raznih kuhinja uživalo višer hiljada posetilaca. Uz bogat muzički program građani Beograda i Srbije imali su priliku da se upoznaju sa drugačijim kulturama, a sve u susret praznicima.

Slogan bazara bio je „Zamisli šta sve možemo da uradimo zajedno“. Po prvi put je na ovom događaju učestvovalo udruženje „Milenijumska žena“. Članice koje su izlagale su mlekara „Dis Todorović“ iz Ražnja, „Resava-komerc“ iz Svilajnca, ,,Mlekara Mihajlović“ iz Paraćina, Opština Despotovac (Turistička organizacija i Resavska pećina, kao i udruženja „Stari vez“ iz Plažana, „Zlatne ruke Resave“ iz Stenjevca i udruženje voćara i vinogradara „Plava šljiva“), „Dessert“ iz Čačka,„ZadrugART“ iz Svilajnca i Sanja Radisavljević iz Jagodine.

Žene su još jednom pokazale da je moguće solidarnošću i dobrom organizacijom pomoći onima kojima je ruka prijateljstva neophodna. Posetioci bazara su probali mlečne proizvode, kolače, prerađevine od voća i povrća iz centralne Srbije, kao i da kupe sebi predmete i garderobu iz ovih krajeva.

Inače, udruženje „Milenijumska žena“ okuplja sve proaktivne žene koje dele Milenijumske ciljeve Ujedinjenih nacija i zalažu se za to da je osnov svake slobode ekonomska nezavisnost.