BEOGRAD-Grčka kompanija HELLENIC SUGAR kao društveno odgovorna kompanija i regionalni business magazine THE GLOBE, održali su konferenciju za novinare pod nazivom: “JEDNA KOCKA ZA JEDAN OSMEH”, povodom Dana migranata i zajedničkog projekta u vidu humanitarne akcije za decu migrante, predstavljajući svoj dosadšnji rad i planove za narednu godinu. Ovu humanitarnu akciju podržalo je Ministarstvo za rad i zapošljavanje, na čelu sa ministrom Đorđevićem, ambasada Libana, NJE.E,Tufic Jabeer, upravnik Narodnog Pozorišta Dejan Savić.Akcija za cilj ima da sva deca migranti do kraja godine dobiju slatke paketiće, da deci vrate osmehe na lica i da se pokaže da postoji neko ko brine o njima i misli na njih.
Posete su obavljene u 3 kolektivna centra, podeljeno je 155 paketića u Divljanima, Pirotu i Dimitrovgradu. a 13. decembra predviđena je poseta deci u Krnjači, 18. decembra migrantski kamp u Vranju i 25. decembra najveći dečiji migrantski kamp u Preševu. Na konferenciji za novinare obratili su se Milenko Nikić – savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje, odgovoran za migrante, Toufic Jabeer – ambasador Libana u Beogradu, Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorista Beograd, Hristos Alexopoulos, PR kompanije Hellenic sugar i Mirela Krajinović – glavni i odgovorni urednik magazine THE GLOBE.
Ambasador Toufic Jaber, podržao je i pohvalio ovaj projekat, magazin i Hellenic sugar, kao i celu Vladu, i naveo kako je Srbija pokazala da je otvorena i spremna da prihvati sve kojima je pomoć potrebna i posebno se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću zato što je omogužio da se migranti u Srbiji osećaju bezbedno i sigurno. Podrška NP, Kako je istakao Dejan Savić, deci koja su daleko od svojih kuća, omogućiće da i novogodišnje praznike dočekaju uz Deda Mraza i dečiji program, kao i slatke paketiće koje je omogućila kompanija HELLENIC SUGAR. Hristos ALEXOPOULOS, PR Hellenic sugar, kao pokrovitelj ove humanitarne akcije istakao je kako su prepoznati napori i rad koji ulaže Vlada Srbije, a posebno Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, te je ta kompanija odlučila da se prikljuci akciji i u narednoj godini, odnosno da shodno svojim mogućnostima, i povodom 15. godina rada ove kompanije u Srbiji, kao i 105. godina rada najstarije fabrike šećera u Srbiji, podrži, zajedno sa magazinom THE GLOBE, ovu akciju.
Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu za rad i zapošljavanje zahvalio se kompaniji i magazinu, kao društveno odgovornim kompanijama, i pozvao sve kompanije koje su u mogućnosti da podrže i nastave ovu akcije kroz razne projekte.
-Deca su naša budućnost i u njih trebamo ulagati, nije bitno da li će ostati u Srbiji, otići u Nemačku, Švedsku ili druge zemlje Evrope. Trudimo se da im obezbedimo i detinjstvo i obrazovanje. Ministarstvo će i dalje podržavati ovakve i slićne projekte, rekao je Nikić.