DESPOTOVAC-Na sednici Skupštine Udruženja penzionera iz Despotovca predstavljen je finansijski izveštaj za period januar-novembar 2017. godine i prihodi su iznosili 1.347.351 dinara, dok su rashodi bili 1.283.219 dinara. Od preostalog novca biće plaćeni troškovi za električnu energiju, eventualni troškovi za pomoć porodicama preminulih članova, tako da se očekuje da na kraju godine neće biti gubitka. Prihodi za prošlu godinu su povećani zbog donacija dobijenih od Opštine, Fonda PIO i Pokreta trećeg doba.

U ovoj godini obrađeno je oko 200 zahteva za upućivanje na banjski oporavak, dok je banjski oporavak koristilo 37 penzionera. Organizovano je snabdevanje drvima na rate, kao i snabdevanje namirnica na 2 rate. Organizovano je prikupljanje podataka o najsiromašnijim penzionerima i 40 osoba je dobilo paket namirnica. Organizovane su eksurzije berbe grožđa u Smederevu, Župi i Topoli. Vršena je stručna pomoć za ostvarivanje prava kod nadležnih organa kao i prava iz penzijskog, zdravstvenog i drugog osiguranja. Vrši se redovna kontrola o visini šećera u krvi. Mesna organizacija penzionera Despotovac je organizovala veći broj izleta i druženja na kojima je učestvovalo članstvo i iz ostalih mesnih organizacija.

Udruženje penzonera broji 1.524 člana, dok se od Nove godine očekuje 20 članova više. Penzioneri sada imaju obavezu da razgovaraju u svojim mesnim organizacijama radi učlanjenja u udruženje.