SVILAJNAC-Posle 15 godina u Svilajncu je otvorena klanica u vlasništvu braće Slaviše i Radomira Nikolića. Klanica je jedina u regionu za uslužno klanje stoke i kapacitet je 50 svinja i 10 goveda, kao i 500 kilograma prerađevina.

-Opština je donela odluku da posle 15 godina ovaj objekat stavi u funkciju. Objekat je prodat braći Nikolić, koji su obnovili klanicu i kupili novu opremu, dobijene su neophodne dozvole. benfiti su da će biti zaposlen određen broj radnika, biće plaćan porez. Učenici Poljoprivredno-veterinarske škole obavljaće praksu u ovim pogonima, već je sklopljen ugovor o tome. Svilajnac je stočarski kraj, imamo najbolje govedarstvo u Srbiji. Ranije su stočari bili ucenjivani od trgovaca. Garanat sam da će sve što bude kupljeno od stoke biti i plaćeno. Klanica je bitna za region, rekao je predsednik opštine Predrag Milanović.

Jedan od vlasnika Radomir Nikolić istakao da su već upošljeni najbolji učenici Poljoprivredno-veterinarske škole.

-Saradnja sa opštinom je doprinela da preuzmemo klanicu. Njihova ideja je bila da zaživi klanica, kao i da se napravi saradnja sa školom. Prerada mesa obavlja se po tradicionalnim recepturama, rekao je Nikolić