ĆUPRIJA-Narodni poslanik Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, izjavio je danas da je Visoka medicinska škola u Ćupriji jedna od najreprezentativnijih obrazovnovnih ustanova u oblasti zdravstva u Srbiji. Ta prosvetna ustanova je prvi put od osnivanja obeležila Svetog Savu. Na dodeli diploma najboljim studentima dodeljeni su tableti, a studentu generacije Mirjani Stojanović laptop, koja se već zaposlila u Francuskoj i bila je sprečena da primi nagradu.

-Želim svima vama, roditeljima i nastavnicima da čestitam veliki dan, veliki dan i u vašim životima. Naravno želim da se zahvalim dr Hristosu,mom velikom prijatelju, koji je od ove škole napravio jednu od najreprezentativnijih obrazovnih ustanova u oblasti zdravstva. To ne kažem samo ja, to su i zvanične ocene Ministarstva zdravlja, zaista na čelu ustanove imate veoma ozbiljnog, sposobnog i odgovornog čoveka, koji je ne samo dobar lekar, već i odličan menadžer, rekao je Martinović, koji predaje jedan od predmeta u toj školi.

Predsednik Odbora za zdravstvo i proodicu Skupštine Srbije dr Darko Laketić je podsetio na delo i vrednosti Svetog Save.

-Sve što je trajno i vredno, van vremenski, neprolazno, doneo je Sveti Sava, rekao je partijarh Irinej. Zaista  je tako. Slavimo ovaj dan, slavimo Rastka Nemanjića kao sveca, slavimo vrednosti koje je za života promovisao, propagirao i prezentovao. Te vrednosti nas krase, istakao je dr Laketić.

Najbolji studenti

-Danas, prvi put u školi, imamo Svetosavsku akademiju. Dodelili smo nagrade studentima generacije. To će postati tradicija, rekao je direktor škole dr Hristos Aleksopulos.

Danas je prvi put u toj školi rezan slavski kolač i obeležena školska slava Sveti Sava.