JAGODINA- Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je u Jagodini da budućnost nijednog grada, pa ni Jagodine, ne zavisi od dobre volje lokalnog spahije koji će se razmetati parama poreskih obveznika deleći uvredljivi lični bakšiš unesrećenim i bolesnim ljudima, stoji u saopštenju te stranke.

-Jagodina je grad koji ima svoj ljudski potencijal, što je dokazivala i u ranijim periodima i uskoro će biti oslobođena od samovolje političkog primitivizma i individualnog neznanja i predata u ruke ljudima koji će je voditi na način na koji grad koji kakav je Jagodina to i zaslužuje, razvijajući vlastiti potencijal i gradeći budućnost na komparativnim prednostima koje Jagodina svakako ima, rekao je Kovačević.

Osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke,pored Kovačevića, prisustvovali su i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potpredsednik Nikola Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević.

Inače, jagodinsko rukovodstvo Narodne stranke proisteklo je iz koalicije SDS i Levice Srbije koja je nastupila na lokalnim izborima pod sloganom ,,Savez za bolju Jagodinu”, predsednik je Darko Radovanović, a potpredsednici dr Suzana Matejić i Miloš Živanović. Na skupu je istaknuto da će Narodna stranka biti stožer okupljanja opozicije u Jagodini i opoziciji je upućen poziv za ujedinjen nastup na lokalnim izborima 2020. godine.