SVILAJNAC-Posle izjave ministra Gorana Trivana da je TE Morava jedno od mogućih rešenja za zbrinjavanje hemijskog otpada, oglasilo se rukovodstvo te opštine i odbacilo ovakvu ideju.      

-Opštinsko rukovodstvo je na stanovištu da mi nismo najzadovoljniji takvim rešenjem i ako nas pitaju, da ako dođe nekada do gašenja elektrane, mi nismo za rešenje da tu bude tretman za hemisjki otpad, prihvatljivo je da elektrane radi druge stvari. Ali o tome možemo pričati tek za desetak godina, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović.

On je podsetio da su 2005. godine opštinsko rukovodstvo i građani takođe odbacili ideju o zbrinajvanju hemisjkog otpada u toj opštini.

-Reč je hemijskom otpadu i ministar Trivan je pomenuo u nekom svom intervjuu TE Morava. Mislim da on to nije na najbolji način to plasirao. Obavljen remont u TE Morava, vredan 27 miliona evra, i posle toga je život elektrane produžen do 2024. godine, a ja se nadam i duže. Ova priča nije aktuelna i to se nalazi u nekim predlozima EPS. Postoje još nekoliko predloga, jedan od je da to bude kotlarnica za više opštine. Ministarstvo mora da otvara probleme i rešava. U ovom trenutku ne postoji ništa što je izvesno, ni oko gašenje elektrane, ni oko predloga da se taj problem reši, istakao je Milanović.