Predsednik srbije Aleksandar Vučić pozvao je juče sve političare u Srbiji i sve državne organe da novinarima, uključujući i one koji imaju drugačije stavove, omoguće da nesmetano rade.

Vučić je istovremeno istakao da ne želi da komentariše ljude koji se ponašaju kao politički komesari i misle da nešto na toj temi mogu da poentiraju u predizbornoj kampanji.

“Pozivam sve političare u Srbiji, iz vlasti i iz opozicije, da novinarima omoguće da nesmetano rade, da se svi zajedno borimo za njihova prava”, rekao je Vučić i podsetio da se poslednje ubistvo novinara u Srbiji dogodilo 2001. godine, kada je ubijen Milan Pantić.

Takođe je rekao da, osim napada na novinarku televizije Pink Gordanu Uzelac, nije bilo nikoga sa težim povredama.

“A Gordanu Uzelac su tukli ovi batinaši iz opozicije što vole da tuku žene… Nadam se da se tako nešto nikada neće dogoditi. Još jedanput pozivam sve državne organe da imaju najbolji odnos prema svim novinarima koji imaju drugačije stavove, koji su neretko i politički aktivisti. I to je dozvoljeno, svako ima pravo na svoj stav i svoje mišljenje u ovoj zemlji. To je ono što je naš posao da uradimo”, zaključio je Vučić.