DESPOTOVAC-U Jasenovu kod Despotovca otvoren je medicinski prihvatni ,,punkta” u kome će lekar i sestra vršiti preventivne preglede meštana tog i okolnih sela, kao i zaseoka dva puta nedeljno. Slični punktovi su otvoreni u Zlatovu, Lomnici, Lipovici i Panjevcu, a ovaj je samo potvrda da se uz zajednički napor i saradnju ustanova i organizacija.

-Građani Jasenova su prikupili novac i za potrebe punkta obezbedili aparate ultrazvuk i ekg, kao i mnoštvo drugih medicinskih stvari. Dom zdravlja za potrebe realizacije ovog projekta obezbiće materijal za potrebne medicinske preglede i vozila kojima će lekar i sestra putovati do sela. Lokalna samouprava, projektom koji se bavi prevencijom i povećanjem zdravlja stanovništva, obezbediće sredstva za zapošljavanje potrebnih medicinskih kadrova. Mesna zajednica sela Jasenova za potrebe punkta je ustupila uređene prostorije, koje su rekonstruisane po savetima medicinskog osoblja i u kojima se zadovoljavaju svi uslovi potrebni za obavljanje preventivnih pregleda, kako same prostorije tako i sanitarni čvor, rekao je direktor Doma zdravlja Dejan Milošević.

U slučajnu nemogućnosti dolaska pacijenata do punka, medicinska ekipa će pregled obaviti u kućnim uslovima. Pored ove ekipe prostorije punkta će koristiti i patronažna sestra, koja po rasporedu posećuje selo Jasenovo jednom nedeljno. Kako se radi o selu gde lokalno stavništvo čine mahom starija lica, čiji su mlađi na privremenom radu i boravku u inostranstvu, možete i sami uvideti značaj ovakve brige i mogućnosti za njih.