Paraćin-U saopštenju rukovodstva Opšte bolnice u Paraćinu navodi se da se povodom niza neistina izrečenih od strane lokalnih političara i objavljenih  u medijima  i  preko društvenih mreža, rukovodstvo bolnice obratilo se se javnosti kako bi izneli činjenice vezane  za izmeštanje rendgen aparata u Opštoj bolnici.

Opšta bolnica Paraćin je 06.02.2018. godine izvršila premeštanje rendgen aparataInomed Top X-HF iz suterenskih prostorija objekta Doma zdravlja u adekvatno pripremljen prostor u prizemlju objekta hirurgije, u skladu sa zakonskim propisima.

Na zahtev Opšte bolnice Paraćin stručnjaci Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ su izradili Projekat mera radijacione sigurnosti i bezbednosti,  na osnovu koga je pripremljen prostor i postavljena propisana zaštita. Nakon premeštanja rendgen aparata nadležni inženjeri Instituta „Vinča“ su izvršili kontrolna ispitivanja i kontrolu zaštitnih sredstava. O tome su sačinili i dostavili pisani Izveštaj i odobrili upotrebu aparata.

Prebacivanje aparata je izvršeno kako bi se  pacijentima sa hitnim stanjima i  težim povredama  omogućila brza rendgen dijagnostika bez gubitka vremena za prevoženje do druge zgrade,  po često  lošim vremenskim uslovima.

Opšta bolnica Paraćin je ozbiljna institucija u kojoj se svakodnevno spasavaju životi ljudi. Smatramo da je iznošenje neistina i unošenje nemira zastrašivanjem bolesnih sugrađana zarad političkih poena i lične promocije krajnje neumesno.