SVILAJNAC- Korisnički centar otvoren je danas u Svilajncu, a građani će uz ,,Svilajnačku karticu”  moći da dobiju popuste u maloprodajnim i uslužnim objektima, kao i besplatne programe u kulturnim, edukativnim, turističkim i sportskim ustanovama. Projekat  ,,Svilajnčani na prvom mestu” relaizuje lokalna samouprava.

-Pre deset godina bili smo u manjem broju kada smo pokretali projekat nove Industrijske zone, mnogi su bili skeptični, ali rezultat tog posla je današnji dan. Stvorili smo novu vrednost koju možemo da darujemo građanima. Programi su besplatni za građane, međutim, to neko plaća, odnosno budžet opštine. U budžetu opštine Svilajnac ima dovoljno novca da možemo svim kategorijama  stanovništva da izađemo u susret i pomognemo  da svi zajedno bolje živimo. Relizacija posla kreće danas i nema kraja, trajaće dok god je Svilajnca i Svilajnčana.  Očekujem da se programi Korisničkog centra šire, da imamo što više korisnika.  Očekujem da svi građani Svilajnca budu korisnici, kao i da se aktivno uključi sva privreda. Stvorili smo uslove, zahvaljujući obnovljivoj privredi, da imamo višak vrednosti u budžetu i da možemo da finansiramo programe, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović.

Projekat ima i drugi zadatak, a to je da mladi ljudi, koji će ga realizovati, dobiju radna mesta, rade posao za koji su se školovali i zarade.

-Penzioneri nije tačno da niko ne vodi računa o vama, tačno je da mi vodimo računa o vama, tačno je da ono što se izdvajali za budžet sada vam se vraća. Trudićemo se vratimo dobrim delom, da bolje živite vaše treće doba jer to čeka sve nas. Svilajnac će od ove godine biti najlepše mesto za život u Srbiji, istakao je Milanović.

,,Svilajnačka kartica” je besplatna i može da je dobije svaki punoletni građanin Svilajnca koji ima prebivalište na teritoriji opštine Svilajnac, kao i deca i mladi uz saglasnost roditelja.