PARAĆIN- Predstavnica bivših radnika Srpske fabrike stakla iz Paraćina Vesna Simić danas je na protestnom skupu ispred te farbike izjavila da je stečajni postupak ,,pao”, da u fabrici ćute i da svakog dana radnici dobijaju ,,otkaze”.

-Niko se ne oglašava da je stečaj pao. Iz APR je brisan stečajni upravnik i ponovo su upisani direktor i članovi Nadzorng odbora. Hoćemo ljude da obavestimo da se naše tužbe aktiviraju i da procesi počinju. Prozivamo generalnog direktora Nebojša Bogdanovića i stručnog saradnika direktora Natašu Pavlović koji otpuštaju radnike svakodnevno. Sudija nije imao pravo da proglasi stečaj 18. janura, kazala je Vesna Simić.

Predstečajni postupak u SFS počeo je u maju prošle godine da bi u septembru bio proglašen stečaj, tada je preko 800 radnika ostalo bez posla, ali je po ugovorima vraćeno 600, dok je 230 neuposleno. Apelacioni privredni sud ukinuo stečaj u novembru, pa je ponovo proglašen u januaru. Igra sa stečajem u SFS je pravni presedan, jer na ovaj način može da traje unedogled.