ĆUPRIJA- Regionalna Domijada 2018. danas održava se u Ćupriji uz učešće 300 srednjoškolaca iz osam domova učenika srednjih škola iz Pomoravskog, Šumadijskog i Braničevskog okruga.

-Organizovana su takmičenja u literarnom i likovnom stvaralaštvu, organizovana je izložba umetničkih radova, rukotvorina i fotografija, zatim takmičenja u kategoriji muzika, etnomuzika, polualrna i klasična muzika, dramski prikaz i plesovi, ističe direktorka Doma učenika Srećno Tatjana Milojević.

Najuspešniji predstvljaće region na nacionalnom takmičenju u Kraljevu. Prvo mesto u kategoriji dramskog prikaza pripalo je Domu Srećno. Režija, tekst, i scenska adaptacija vaspitačice Marije Miladinović.

-Tekst se zove “Kako smo čitali Nušića” a bavi se “bitnim ljudima” iz prvih redova koje uvek srećemo na pozorišnim premijerama, koncertima, bioskopskim projekcijama i koji uvek imaju nalepljeno ono “Rezervisano” na stolicama. E sad, predstava postavlja pitanje ko su svi ti bitni ljudi iz prvih redova i šta ako smo to baš mi? Idemo na nacionalnu Domijadu u Kraljevo, potvrdila je ona.

Pored toga, Dom Srećno je u kategoriji muzike osvojio dva treća mesta, za etno kompoziciju i klasiku. Aranžmane za muziku radila je Irena Stojiljković, zatim drugo mesto u disciplini primenjene umetnosti koju je predvodila vaspitačica Suzana Ilić-Pajkić u saradnji sa likovnim umetnikom Novakom Novakovićem. Čekaju se rezultati za moderni ples i folkolor.