OBJEDNJENA TURISTIČKA PONUDA RESAVSKOG KRAJA

DESPOTOVAC- Turistička ponuda Despotovca i Svilajnca ubuduće će biti objedinjena, odnosno turisti će moći da kupovinom jedne ulaznice, koja će biti povoljnija od kupovine posebnih, posete Prirodnjački centar i  Resavsku pećinu. Danas je u  Despotovcu potpisan Protokol o saradnji.

Prof dr Sanja Đurđević

-Želimo da nastupamo na turističkoj mapi Srbije u smislu zajedničke ponude i da turisti nemaju utisak da dolaze u dva ili tri grada, nego da dolaze u jedno područje. Za početak napravili smo zajednički flajer, razmenićemo informacije sa internet sajtova, pozvaćemo zajedničke agencije, napravićemo jedinstvenu cenu ulaznica za turiste, kazala je direktorka JP Prirodnjački centar Srbije prof dr Sanja Đurđević.

Prirodnjački centar Srbije i Resavsku pećinu godišnje poseti između 60.000 i 70.000 turista.

-Verujemo da ćemo potpisivanjem Protokola postići cilj a to je da privučemo veći broj posetilaca i pokazati drugim opštinama i turističkim organizacijama kako zajedničkim naporom i radom možemo privući veći broj turista, ističe direktorka Sportsko-turističke organizacije Despotovac  Ana Bogdanović.

Kuriozitet današnjeg potpisivanja Protokola je da nisu bili prisutni političari, odnosno da su prevaziđena politička svrstavanja, kao i da su potpisnice žene.

-Svi naši domaći i strani turisti moći će uživaju u jedinstvenoj turističkoj ponudi. Turisti će moći da u Prirodnjačkom centru sagledaju razvoj planete, kao i Resavsku pećinu koja je pionir ove vrste turizma. Cilj je da što bolje promovišemo ali i očuvamo prirodno nasleđe, naglasila je direktorka JP Resavska pećina Milica Petrović.