Na korporativnoj konferenciji održanoj u prostorijama Aero kluba u Beogradu, sa temom obrazovanje u Srbiji – Evropski modeli, a u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji,  održane su tri panel diskusije na kojima su učestvovali Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasador Nemačke, direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji i vođa projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Uvodni govor održala je Predesnica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, gde je iznela izveštaj o reformi školstva u Srbiji kao jedan od glavnih prioriteta, sa akcentom na digitalizaciji. Pre par godina dr Hristos Aleksopulos, tada aktuelni predsednik Saveta Grčke nacionalne manjine, a sada člana Upravnog odbora Mreže evropskog pokreta, izneo je predlog da je neophodna digitalizacija udžbenika svih nacionalnih manjina kako bi se rešio problem nedostatka udžbenika na koji su mu ukazivali i članovi ostalih Saveta manjina u Srbiji. Kao rešenje je izneo da svaki učenik nacionalne manjine treba da ima tablet na kom bi se nalazili svi neophodni udžbenici na adekvatnim jezicima manjina.

Predsednica Vlade je u razgovoru sa dr Hristosom Aleksopulosom potvrdila da su preduzete mere oko digitalizacije udžbenika za nacionalne manjine koje žive u Srbiji i da se u procesu reforme obrazovanja i tekako mislilo na potrebe nacionalnih manjina u Srbiji.

PR tekst