PARAĆIN- Nova turistička trakcija na Koridoru 10 kod Paraćina. Na autoputu kod Paraćina u traci od Beograda ka Nišu ove godine za turiste kompanija AMR otvoriće etno selo površine 2,5 hektara. Etno selo nalazi se iza ograde autoputa kod nadaleko čuvenog restorana Tito. Na 4.000 kvadrata predviđeni su mnogobrojni sadržaji od smeštaja, restorana, veštačkog jezera, česmi i potoka, preko igraonice, mini zoovrta, pijace etno proizvoda, pimnice, pekare, staklare i pivare, do letnje pozornice.

Kompleks će imati preko pedeset soba i apartmana i zapošljavaće oko četrdeset radnika. Arhitektonski kompleks ima centralni trg sa česmom gde je predviđena prodaja poljoprivrednih proizvoda za putnike sa autoputa. Kroz etno-selo protiče pravi pravcati potok, koji se ističe sa jezera na brdu. Već su useljeni prvi stanovnici etno sela, a reč je o poniju,  magarcu i autentičnoj rasi goveda.

Mala staklarska peć izrađivaće suvenire od stakla, a mini pivara  proizvoditi pivo. Do etno sela tursti mogu da dođu iz pravca Paraćina, neasfaltiranm putem koji vodi pored bivše kasarne i sa parkinga restorana Tito na autoputu.