JAGODINA- ,,Vratile se rode” samo je jedan od niza komentara na društvenim mrežama večeras u Jagodini na temu komaraca koji su pokazali visoku rezistentnost posle jučerašnjeg tretmana Visana iz vazduha i sa zemlje.

– Večeras u komarci napali, neočekivano posle jučerašnjeg prskanja, kao nikada do sada. Zaista smo morali da uđemo u kuću, jer su bili u velikom broju. Navikli smo da posle prskanja bar nekoliko dana nema koamraca u velikom broju. Možda je i godina takva, slaba zima je veroavtno uticala da se komarci ranije pojave u većem broju, pričaju Jagodinci.

Povodom jučerašnjeg zaprašivanja komaraca i informacije od pčelara da su na potesu gde je zaprašivanje obavljeno potrovane pčele izletnice, Udruženje Sačuvajmo pčele uputilo je Visanu zahtev za dostavu informaciju kojim hemijskim sredstvom je zaprašivanje obavljeno, u kojoj procentualnoj razmeri je sredstvo bilo u rastvoru, kao i koji je procenat opasnosti po pčele prilikom zaprašivanja. Zahtev se odnosi i putanju aviona koji je obavio jučerašnji tretman iz vazduha.