Potpuno su neistiniti navodi koji se odnose na mene lično, a u kojima se navodi da je ”Paunović zapretio da će fizičkom silom da se obračunava sa neistomišljenicima” i ”da se obračuna sa svima koji nisu za vlast u Paraćinu”, netačna je tvrdnja i neistina da sam ja to izjavio. Međutim, ono što je istina jeste da ćemo, ukoliko institucije kojima je to posao ne uspeju da zaštite red , zakon i ustavni poredak, mi kao građani učiniti to raspoloživim sredstvima, u samoodbrani od onih koji svoje lične i političke ciljeve žele da postignu silom.

Ovim putem informišem javnost da je Opštinsko veće na sednici održanoj u subotu, 28.04.2018. dan nakon održavanja sednice skupštine, jednoglasno donelo zaključak po kome će se podneti prijava nadležnim državnim organima protiv lica za koja smatramo da su organizovala pokušaj nasilnog upada na sednicu Skupštine opštine Paraćin kako bi ona bila prekinuta i kako bi se sprečilo njeno održavanje. Mišljenje opštinskog veća opštine Paraćin je da je ovo bio organizovan pokušaj prekida sednice skupštine sa političkim ciljevima, i za to imamo i određene dokaze.

Ovo je jedna potpuno nedozvoljena situacija da se politički ciljevi pokušavaju postići nasilnim sredstvima, po našem mišljenju namerno organizovanje ljudi koji treba da ometaju rad izabranih organa opštine Paraćin, to je kršenje ustavnog poretka i potpuno nedopustivo u bilo kakvom uređenom društvu.

Mi verujemo da će nadležni državni organi biti u stanju da u budućnosti spreče ovakve incidente, a mi ćemo se sa naše strane svakako pripremiti da takvi događaji ne budu mogući u budućnosti.

Mi, koji smo imali većinsku podršku građana na izborima 2016. godine, imamo mandat građana da sprovodimo lokalne poslove tokom četiri godine, mi ćemo pre svega braniti to pravo građana koji su oni ostvarili na izborima da se sprovedu programi za koje su glasali i nećemo dopustiti da se bili šta neustavno i  nezakonito, desi u ovoj opštini.

PREDSEDNIK OPŠTINE PARAĆIN

SAŠA PAUNOVIĆ