ĆUPRIJA- Baletski studio ,, M“ i specijalni gosti –  hor  ,, Dar“ održali su koncert ,,Na vrhovima prstiju” u punoj sali Muzičke škole u Ćupriji. Članice Baletskog studija ,, M “ ćuprijskoj publici su se predstavili izvođenjem klasičnog i modernog baleta, pokretima i figurama naučenim u školi koja postoji 27 godina u Paraćinu i  čiju četvrtinu  polaznica čine talentovane mlade Ćupričanke.

– Uživala je publika, ali uživala su i deca i mi pedagozi. Devojčice su izgorele od želje za nastupom u Ćupriji, one su godinama žele da nastupe na koncertu. Uspeli smo da uspostavimo saradnju sa Ustanovom kulture i omogućimo devojčicama i publici koncert. Verujem da će broj devojčica iz Ćuprije posle koncerta biti veći, jer verujem u saradnju i novi koncert, kazala je baletski pedagog Milica Katić.

– Posle mnogo, mnogo godina pauze na sceni naše velike sale imali prilike da uživamo u čarima baleta. Sva mesta su bila popunjena a tražila se i stolica više. U izvođenju simpatičnih devojčica i tehnički sjajno uvežbanih devojaka baletskog studija M, gledali smo i uživali u skeč komadima, klasičnom, džez baletu, ali i folklornim igrama adaptiranim u modernu varijantu ove plemenite umetnosti. Baletskom studiju M se zahvaljujemo i već se radujemo ponovnom susretu. Hvala i horu Dar na divnom muzičkom intermecu. Ono je garant da će, ubuduće, balerine imati svoje mesto na našoj sceni, saopšteno je iz Ustanove kulture u Ćupriji.
Baletski studio M osnovala je Magdalena Petrović, balerina iz Skoplja 1991. godine. Škola radi po programu državne baletske škole klasičnog baleta, ali program obuhvata i jazz balet i moderne igre.